Jump to content
BMW United
Clintjebmw

Alpina D5 Biturbo – dieselen als een baas

Recommended Posts

alpina-d5-frankfurt_450.jpg

Hoe klinkt 0 tot 100 in 5,2 seconden, een topsnelheid van 270 km/u, en 350 pk? Bij mij als muziek in de oren. Maak kennis met de D5 (niet te verwarren met de volvo-motor), Alpina’s visie op de sterkste diesel-Fünfer, de 535d.

 

Diesel-lovers zijn verder altijd bovenmatig geïnteresseerd in maximum koppel, maar deze cijfers houdt de BMW-veredelaar nog even voor zichzelf. Of de auto het dus met de standaard-versnellingsbak doet, of dat er een vrachtwagen-exemplaar gemonteerd moest worden weten we nog even niet. Wel is het prettig dat aanhangers van de brandstof van de duivel nu ook voor een 5 van Alpina terecht kunnen. Vooralsnog had het bedrijf alleen nog maar een benzine-sedan en Touring in het assortiment.

 

Mocht je in de Alpina rustig cruisen, dan kan je een gemiddeld verbruik van 6,2 l/100 km (+ 0,8 l) en en co2-uitstoot van 165 gr/km (+23 gram) realiseren. Kan je je iets minder inhouden, dan verdwijnen deze cijfers als sneeuw voor de zon, maar daar staat natuurlijk wel extra lol tegenover.

 

De D5 rolt op de bekende ALPINA CLASSIC 20″ lichtmetalo’s. Achterop prijkt een subtiel spoilertje, en aan het interieur kan ook het nodige worden versleuteld. Dit blauwe exemplaar is in ieder geval van een sjieke upgrade voorzien. Oh, en je kunt

hem ook als touring bestellen

 

Gallery: Alpina D5

 

Bron Autoblog

Edited by Clint

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×