Jump to content
BMW United

MichaelB

Members
 • Content Count

  757
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MichaelB

 1. MichaelB

  [E39] nieuwe aanwinst

  Ah ja, tuurlijk er zijn ook GM bakken. Was ik even vergeten... Hoe dan ook, als je auto het normale onderhoud gehad heeft, dan kan 'ie nog wel wat jaartjes mee!
 2. MichaelB

  [E39] nieuwe aanwinst

  Mooie wagen om te zien! 292k gelopen, ik als E38 730D bezitter vraag me dan meteen af: bak? Weet je of deze al eens een revisie gehad heeft? Mijne zit nu op 262K en schakelt alles nog perfect.
 3. MichaelB

  [F21] EDje's F21 M Performance

  Hoeveel vermogen heeft je auto inmiddels? Ben je al enig zins in de buurt van de 210PK die je in je openingspost meldt?
 4. http://platinum-cctv.com/BMW_Keychain_Keyfob_Spy_Camera.asp
 5. MichaelB

  Voordelen bmw van 15 jaar oud zakelijk gaan rijden?

  Om als ZZP'er alle voordelen te genieten, zoals BTW aftrek, kunnen afschrijven, zelfstandigen aftrek ed., dan moet je wel voldoen aan een aantal voorwaarden: - minimaal 1200 uur per jaar werken voor je bedrijf - je moet investeren in je bedrijf - meerdere opdrachtgevers per jaar hebben - er dient een bepaald percentage (weet niet meer precies) van je inkomen uit je bedrijf te komen Zonder deze voorwaarden kan je nog steeds wel een een eenmanszaak starten, echter kunnen en worden er dan bepaalde voordelen geschrapt. Zoals het kunnen aftrekken van BTW en kunnen afschrijven in je bedrijf. Kort gezegd: een eenmanszaak starten om goedkoop te kunnen rijden kan je wel vergeten.
 6. MichaelB

  Welke ipcamera kopen?

  Nee, die camera wil je echt niet! Die heeft maar een resolutie van 640x480. Leuk als er iemand direct voor de camera staat, maar een paar meter verderop, helemaal in het donker, zie je niets meer... Overigens zie ik ook geen "IR-Cut" staan (google dat maar). Dat wil je absoluut, anders heb je overdag ook een erg matig beeld. Ik kan je aanraden om gewoon eenmalig iets goeds te kopen. Het instellen doe je ook maar 1x. Mijn ervaring: Aangezien er bij onze directe buren in korte tijd 2x ingebroken is en 2 huizen verderop ook al 2x, hebben wij ook nu alles "beveiligt" met camera,s. Er hangen er 4 die het gehele huis rondom kunnen bekijken. Dit beeld wordt automatisch 3 weken bewaard, waarbij ik de laatste 4 dagen realtime terug kan kijken d.m.v. m'n telefoon of via een computer. Alle camera's zijn minimaal 1280x800 en van een gerenomeerd merk (Vivotek en AVtech). Kost idd. een paar centen, maar alles werkt perfect. Ik zou wel voorzichtig zijn met Wanscam, waar daar wil de "kwaliteit" nog al eens van variëren. "alle waren naar z'n geld", zullen we maar zeggen
 7. MichaelB

  Klein vraagje

  Ik snap wel dat je vraagt om te stemmen voor je vriendin, maar het verliest op deze manier natuurlijk wel de waarde als ze wint. Heeft ze dan gewonnen omdat ze daadwerkelijk de mooiste creatie heeft of het grootste sociale netwerk? Het gevaar wat überhaupt speelt bij dit soort onlineverkiezingen. Het gaat vaak helemaal niet meer om echte stemmen, maar om sociale stemmen. Tot het punt dat er alleen nog maar een vakjury kan stemmen...
 8. MichaelB

  Vervallen vrijstelling mrb oldtimers

  Het feit dat we zo'n ziekelijk hoge houderschapsbelasting hebben is al zum kotzen, maar dat is nou eenmaal zo. Oldtimer of niet, dat moet geen verschil maken. Vandaar mijn opmerking. Wat mij betreft mogen ze de houderschapsbelasting afschaffen en dan een paar cent, ja helaas nog meer, bovenop de brandstof gooien. Dat is het eerlijkste systeem. Aan de andere kant zie je nu al dat er jaarlijks zo'n 10 miljard van de accijnzen op brandstof NIET besteed worden aan auto en vervoer. Dat gaat regelrecht naar algemene zaken. Maar dus binnen het systeem wat we nu hebben is het oneerlijk dat iemand die een nieuwere auto heeft er gewoon het volle pond voor moet betalen, terwijl de andere auto puur op basis van zijn leeftijd niets betaald... Ik zou er ook voor de hobby nog wel een Z3 bij willen hebben. Daar rij ik dan ook hooguit 30-40 dagen per jaar mee, maarja, die houderschapsbelasting hè?
 9. MichaelB

  Vervallen vrijstelling mrb oldtimers

  Ik vind dat dagelijkse oldtimers gewoon net zoveel moeten betalen als ieder andere auto! Er zou een heel simpel systeem zijn: sticker met datum achter je raam en voor iedere dag dat je wil rijden kras je dat vakje open. Dit kan tot 25 dagen per jaar. Word je gepakt: 1e keer 1 maand mrb boete, 2e keer 2 maanden mrb boete, 3e keer volledig jaar mrb boete. Wordt er fraude met de sticker geconstateerd: 6 maanden mrb boete. Basta! De mensen die dagelijks willen rijden kunnen dat dan: echter betalen die ook net zoals iedereen volledig.
 10. MichaelB

  [F01] Hoe Individual wil je het hebben?

  Oeh, ik moet nog 26,5 jaar tot de 65, maar wat mij betreft mag 'ie ook nu op de oprit gezet worden! Mooie kleurencombi
 11. MichaelB

  [E38] 735i 2000

  Wat heb je er dan voor gekregen? En helaas bepaald de markt de "schijtprijs". De meeste mensen kunnen niet maanden met 2 of meer wagens blijven zitten of hebben er gewoon de ruimte niet voor.
 12. MichaelB

  Staat dit ineens naast je

  Ik heb normaliter niet zoveel met motoren, maar DEZE is wel HEEL mooi.Vlgens mij nog mooier dan nieuw uit de fabriek. Geen idee welk model dit is, behalve dan dat het een BMW is...
 13. MichaelB

  [E38] 735i 2000

  Ik denk zelf dat 5000 euro een reëlere prijs is en dan je Brytons er af halen of tegen een meerpijs. Gebruik die evt. als onderhandeling. Waarom? - V8 en dus een stevig verbruik - niet fiscaal interessant voor ondernemers - je komt in het gebied van onderhoud aan je bak Wil je toch echt meer vragen, zoals hier gezegd, 6500-7000 euro, dan dient je auto echt perfect te zijn v.w.b. het onderstel en de bak/motor. Het uiterlijk en leder dienen dan ook mooi schoon te zijn. Ennuh, detail foto's zijn wel makkelijk!
 14. MichaelB

  [E38] GESTOLEN 750iL RG-JB-72

  Krijg je dit wrak eigenlijk terug of wordt deze linea recta vernietigd?
 15. En waarom moest dit dan zo snel gedaan worden: Nou, om hier naartoe te gaan, de Champagne: Om dit te proeven en te kopen : Was een leuke dag! 06:30 vertrokken vanuit Utrecht, 11:00 kwamen we aan bij het eerste (champagne) wijn huis, gevolgd door nog 2 anderen. 22:30 waren we weer terug in Utrecht. Dit is overigens niet alleen voor ons tweeën hoor. Dit is voor 4 man. Er zijn slechts 14 flessen voor mij Volgende keer zal ik mooie foto's van de omgeving + auto maken. Daar hebben we nu helemaal niet bij stil gestaan... Ik kan de Champagne streek in ieder geval echt aanbevelen. Het is om de hoek en hartstikke mooi! Op de koop toe kan je soms ook nog voor "weinig" harstikke lekkere champagnes scoren.
 16. De soorten die we gehaald hebben zijn en niet verkrijgbaar in Nederland en als ze er al zijn met een opslag van 10-15 euro per fles. We zijn nu overigens gegaan omdat we het leuk vinden en onze champagne op was Het is een dagje op en neer en precies op 1 tank diesel te doen (met een flinke vaart). De kosten zijn het dan niet (jaja, afschrijving, blablabla ) De auto rijdt nu SUPER strak! Ook geen kraakje of rammeltje meer en in België heeft 'ie het wel voor z'n kiezen gehad. Wat een bout wegdek zeg... Moet zo alleen even de bandenspanning controleren, want volgens zit daar nu 3 bar in.
 17. MichaelB

  [F21] EDje's F21 M Performance

  Hehehe, moet je ook lekker helemaal zelf weten! Absoluut. Ik vind de wrap mooi gedaan, maar zeker niet mijn smaak en ik overdrijf nu eenmaal graag
 18. MichaelB

  [F21] EDje's F21 M Performance

  Ik mis nu wel een tribal met "no fear" op het achterraam.
 19. MichaelB

  Bmw syndikat 12-14 juli

  Cruise op 160, dan red ik het op 1 tank op en neer Niet dat ik ga, maar just sayin'
 20. MichaelB

  echt weer nederland!!

  Het is toch godsgeklaagd he?! Hoeveel meer bewijs heb je nodig... Kan me voorstellen dat het voor de politie ook mateloos frustrerend is, want zij worden hier ook op aan gekeken. Hoe kan dit nou? Zijn schoenen staan bij jullie binnen, allemaal braaksporen, hij zal ongetwijfeld nog onder de zooi zitten... manman... Ongelofelijk!
 21. MichaelB

  BMW Welt en meer...

  Tsja, ik ben die dag de boterhammenverdiener... Ik ga zeker nog wel een keer naar bmwwelt, maar deze keer moet ik overslaan
 22. MichaelB

  [Ealle] Ramen tinten

  Het verschil in prijs met wel/niet er uit halen van de ramen vind ik een beetje apart eigenlijk. Alle ramen verwijderen zijn ze wel een paar uurtjes zoet mee. Je zou dan een lagere prijs verwachten. De totaalprijs an sich is wel okee. Zeker niet laag, maar ik zou in zo'n geval ook gaan voor kwaliteit. Als je ziet hoe het er soms op zit (vooral aan de randen)... Overigens wil ik dit misschien ook wel laten doen. Vind het wel sjiek staan als de voor en achterruiten wat meer getint zijn. Welk bedrijf is het?
 23. MichaelB

  [E39] 20 Inch 2 delige velgen gekocht...

  Mooie velg!, onder jouw auto echter naar mijn smaak te groot. Het is nu net alsof er niets onder zit. Gelukkig gaat het niet om wat ik er van vind
 24. MichaelB

  [E38] R.I.P. vriend...

  Had ik niet verwacht. Dacht dat je er altijd wel 25-50 euro p/st voor kan vangen. Helemaal als ze zoals die van jou zonder deukjes/krassen zijn.
×