Jump to content
BMW United

RodericE32

Members
 • Content Count

  219
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

7 Followers

About RodericE32

 • Rank
  Eerste versnelling
 • Birthday 10/03/1973

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Den Haag
 • Type BMW
  E32 7-serie
 • Bouwjaar
  1992
 1. RodericE32

  Nieuwe regels BE rijbewijs medio 2014???

  Als je een witte kentekenplaat met kenteken van trekkende voertuig op de aanhanger hebt gemonteert, heb je echt rete-mazzel gehad... Is namelijk een aanhanger met eigen kenteken (zoals alle aanhangers die boven de 750kg incl. laadvermogen grens zitten) En bij dit model aanhanger heb je sowieso een BE rijbewijs nodig. Assen staan op de uiteindes.
 2. RodericE32

  Nieuwe regels BE rijbewijs medio 2014???

  Helaas gaat dat verhaal niet geheel op... Er word OOK gekeken naar het LAAD vermogen van de trailer. Met alleen B mag je dan OF een aanhanger met een TOTAAL gewicht (incl. het laadvermogen van de aanhanger dus) TOT 750kg. Deze aanhanger mag tevens ongeremt zijn. Een geremde aanhanger, met enkel as (2 assen bij elkaar in het midden van de aanhanger, geldt ook als enkel as), en een MAX gewicht INCL. laadvermogen, mag niet meer zijn dan het trekkende voertuig, met in acht nemende dat de totale combinatie niet over de 3500kg komt. (een zogenaamde schamelaanhanger, met 2 assen verdeeld over de voor en achterzijde van de aanhanger is sowieso al BE) Dit houd dus in: De wagen weegt 1750kg. Boottrailer weegt 650kg. (maximale laadvermogen 1000kg) Boot weegt 700kg. Hier mag met B mee gereden worden De wagen weegt 1750kg. Boottrailer weegt 850kg. (maximale laadvermogen 1000kg) Boot weegt 900kg. In theorie zou je nu zeggen dat je hiermee met B mag rijden. Immers de totale combinatie is precies 3500kg. Helaas. In dit geval heb je BE nodig. Door LAADVERMOGEN van de trailer, kan je over het gewicht van de wagen EN over de 3500kg combigewicht. Als je dus met een LEGE trailer rijd van 850kg en met een laadvermogen van 1000kg, MOET je dus een BE rijden. Je mag dan zelfs met een lege trailer NIET met alleen B rijden. En ik weet dat er meerdere excuses zijn te verzinnen bij de blauwe petten, maar als je er 1 hebt die volgens de regels van de wet leeft, krijg jij gewoon een zeer gepeperde boete. (Ergens rond de 400 tot 500 euro meen ik...)
 3. RodericE32

  Bekende van hier?

  Wat Siebener eerder bedoelt, is dat JIJ er NIET financieel onder geleden hebt. De ervaringen die jij hebt met het desbetreffende bedrijf, dat heeft iedereen meerdere keren met meerdere soorten bedrijven wel eens gehad. De MP adv. waarin het hele verhaal instond, wat jij deelde, zal wellicht op waarheid berusten, echter zijn daar geen harde bewijzen voor. Tot nu toe lees ik hier enkel dat Daniel een probleem met ze gehad heeft. Wil niet zeggen dat die MP adv niet de waarheid zou hebben gesproken, maar tegenwoordig worden verhalen aardig aangesterkt op internet. Ik neem het bij voorbaat al met een korrel zout. Het is zo makkelijk om iemand te verguisen en af te branden op het internet. Ik heb dat aan den lijve mogen ondervinden. En ik kan je vertellen, dat gaat niet in je koude kleren zitten. Is 1 van de redenen dat ik ruim een half jaar geleden in de ziektewet geraakt ben vanwege een burn-out. Ik kan me voorstellen dat je teleurgesteld bent door het bedrijf, omdat ze niet meer reageren op je mailtjes en telefoontjes. Maar om nou om die reden een bedrijf in een kwaad daglicht te stellen terwijl het JOU geen geld gekost heeft, vind ik niet kunnen. Dan heeft Daniel een vele malen terechtere reden om het te doen, daar hij WEL financieel getroffen is. En als ik Daniel zijn verhaal zo lees, dan vind hij het wel vervelens, maar hangt hij het ook niet aan de grote klok. Hij reageert hier enkel wat zijn ervaring is. Jij daarin tegen, begint een topic om bewust een bedrijf aan de schandpaal te nagelen zonder dat je daar een reden toe hebt. Ik sta achter de woorden van Siebener. Een reputatie afbranden en om zeep helpen is zo gebeurt op internet... Echter wil je niet weten wat de gevolgen kunnen zijn... Dat kan, zoals in mijn geval, leiden tot burn-out en nog heftigere dingen...
 4. RodericE32

  E39 questions

  It sounds like a busted transmission. You say you have a light coming up after a emergency brake. Like a toothed wheel and a ! in it? That is the warning light from the tranny. As for the hill test, that is not right. The car should at least stay on it's place, unless it was a real steep hill. Even what you describe about the kickdown... Sounds to me that the transmission is busted. Only for that, I would let this one go by.
 5. RodericE32

  Kilometervreter topic

  Dat idee heb ik ook... Na mijn laatste posting is er nog 1x de goede lijst gebruikt...
 6. RodericE32

  Iemand uit Deventer

  Welke richting moet het op? Heb misschien een set velgen en schroefset die naar deventer toe moeten. En dat is vanaf Delft.
 7. RodericE32

  Kilometervreter topic

  Zowel mijn eigen wagens ff ge-update als die van Speedy...
 8. RodericE32

  BMW forum of Multi forum?

  Het word nu meten met 2 maten. En dat klopt niet. Zolang het in de koffiehoek staat, wat voor kwalijke zaak is dat? Straks mag men wel posten dat men een nieuwe tv, huisdier, vrouw, kind of wat dan ook hebben, maar men mag NIET melden dat men een andere auto (erbij) hebben ongeacht de reden. Ik heb dik 2 jaar in een Volvo gereden wegens economische redenen en heb plannen om iets anders erbij aan te schaffen. Naast mijn BMW. En waarom mogen er geen technische vragen gesteld worden? Welkicht dat er forumleden zijn waarvan de technische kennis verder gaat dan alleen BMW. Zoals bij mij het geval is. Ja, ik onderhoud ook andere merken dan alleen BMW. En als ik ergens niet uit kan komen of een klankbord nodig heb, waarom niet in de koffiehoek? En stel dat ik een bepaalde wagen wil aanschaffen, bijv een bus om om te bouwen tot camper, waarom zou ik hier er dan geen vraag over mogen stellen? Misschien is er een lid die dat al eens gedaan heeft of ook wil doen. Ik persoonlijk, deel mijn ervaringen en dergelijke liever met mensen die ik enigzins ken, dan mer volslagen vreemden. Praten jullie nu echt alleen over BMW als je bij iemand op de koffie bent of op een verjaardag? In real life praten wij allemaal ook over andere merken.
 9. RodericE32

  20 nov Fotoshoot Meeting Duitsland nieuwe datum

  POTVERDORRIE!!!! Dan ik nie!! Heb vandaag te horen gekregen dat ik een ander huisJE heb gekregen en ga dat weekend verhuizen... Eindelijk weg uit deze pestsituatie...
 10. RodericE32

  Rijbewijs C

  Dat is toch zo'n ramp!! Gewoon heerlijk!!
 11. RodericE32

  Rijbewijs C

  Ik zou trouwens wel uitkijken met zoeken naarr werk als chauffeur zijnde... Voor hetzelfde geld moet je zomaar ff naar Altea, Spanje... Zoals ik, afgelopen week...
 12. RodericE32

  Rijbewijs C

  Waarom niet gewoon je code95 halen? Je hebt je chauffeursdiploma al... Dat betekend dat je in 5 jaar tijd 28 theorie uren moet halen en 7 praktijkuren... En dan heb je code95. Ik heb alles vorig jaar gehaald. Althans code95 en me C. 11 november begin ik met E. Waar ik op 23 november dan voor moet afrijden.
 13. RodericE32

  11 December 2011 Meeting SPBA

  Waarschijnlijk is ie nu morgen klaar...
 14. RodericE32

  11 December 2011 Meeting SPBA

  Gezien het gelukkig op een zondag valt, kan ik er bij zijn. (Mits ik niet een buitenland trip heb...)
×